Dia-Wellness Kígyórétes
Némethné Kusztor Nikolett receptek a Dia-Wellness Életmódváltók Csoportból
- Közepes
- Dia-Wellness Konyha20-40 perc
- 2020-11-21185.01 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 185.01 |
kJ: | 773.18 |
Szénhidrát: | 20.3 |
Amelyből cukrok: | 2.78 |
Zsír: | 7.11 |
Amelyből telített zsírsavak: | 4.46 |
Rost: | 2.56 |
Fehérje: | 10.35 |
Só: | 0.04 |
- 4dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 0.5dlTej /Magyar/ 2,8 %
- 12dkgTeavaj /Magyar/
- 5dkgliszt búzafinomliszt BL 55 Gyermelyi
- 1ek. ( csapott )dara étkezési búzadara BD Gyermelyi
- 500gtúró Tesco zsírszegény
- 1dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
- 5dkgmazsola Mogyi
- 2ek. ( csapott )1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
- 50dkgliszt SÜTŐLISZT DIA-WELLNESS
- 1kk. ( csapott )Vaníliáscukor helyettesítő Dia-Wellness Bourbon
Elkészítés a megadott link alatt
Recept🥯🥖
A tésztához
25 dkg sütőliszt
5dkg BL55 finomliszt
12 dkg vaj
1 dkg élesztő
1 db tojás
1 ek negyedannyi
0.5 dl tej
1 csipet só
1 db tojás (a kenéshez)
A töltelékhez
0.5 kg zsírszegény túró
2 db tojás
1 ek negyedannyi
1 kk. dw vaníliás cukor
1 db citrom (leve és reszelt héja)
1 evőkanál búzadara
5 dkg mazsola (elhagyható)
Az élesztőt a tejben pici cukorral megfuttatjuk.
Közben a vajat mély keverőtálban habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt, és végül a lisztet.
A túrót áttörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a cukrokkal, a citromlével és citromhéjjal. Legvégül a tojás keményre vert habját adjuk hozzá.
A tésztát elfelezzük. Az első cipóból nyújtunk egy kb. 50x25 cm-es téglalapot. A hosszabbik oldalt szemre elharmadoljuk, és a tészta két szélén ugyanannyi, kb. 8 cm-es bevágást ejtünk, egymástól 2-3 cm távolságban, ferdén (lásd a kis képen).
A tészta közepén elterítünk 1 ek búzadarát, arra elhelyezzük a túrókrém felét, és a tészta két oldalán bevágott széleket egymásra hajtogatjuk. Óvatosan a rétes alá nyúlva tepsibe helyezzük.
Miután a másik cipóval ugyanígy jártunk el, a rétest tojással megkenjük, és kb.190fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.